Dziewięć restauracji na ponad dwóch tysiącach metrów kwadratowych oferują krakowianom i turystom zaaranżowane na nowo wnętrza dawnego Hotelu Forum. Piątkowe otwarcie było tłumne, choć przebiegało w cieniu pandemii.

Hala Forum aspiruje do bycia jedną z głównych atrakcji kulinarnych Krakowa. Na razie na powierzchni ponad 2 tysiące metrów kwadratowych znalazło miejsce 9 lokali.

Podwójne ryzyko

Początek wygląda zachęcająco. Impreza inauguracyjna przeciągnęła się do godz. 2 w nocy, czemu sprzyjał ciepły letni wieczór. Nic dziwnego, że na miejscu zjawiły się tłumy gości. Świetnej atmosfery nie psuła świadomość, że wszystko to odbywa się w czasie nasilenia pandemii koronawirusa, a Kraków należy do najbardziej zagrożonych powiatów w Polsce (może niebawem trafić do tzw. strefy żółtej).

Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie

Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi

Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich.

Monika Tutak-Goll poleca
Podobne artykuły
Więcej
    Komentarze
    Większość obsługi ma maseczki pod nosem, a są też przypadki, że masek nie mają w ogóle. Jak widać klientom to nie przeszkadza, bo zapewne też nie wierzą w wirusa. Covidioci...
    @morwitan
    Nie podoba się to nie przychodź. Nie psuj dobrej zabawy reszcie. Pandemia nie zniknie bo masz maseczkę od szyi po oczy.
    już oceniałe(a)ś
    4
    15
    Na te 9 restauracji, ile jest toalet , umywalek., papierowych ręczników.
    Jak często odkaża się te miejsca ?
    Płyny w lokalach są przeciw bakteriom , a to nie zabija wirusa.
    Tylko 70 % spray alkoholowy zabija wirusa.
    już oceniałe(a)ś
    9
    3
    FAni frytek i zarcia z kartonu z nadzieją spoglądają w przyszłość
    już oceniałe(a)ś
    0
    1
    przy jakiej to ulicy jest? dla znajomych pytam :)
    już oceniałe(a)ś
    2
    4