O tajnikach kawy rozmawiamy z Michałem Plutą z krakowskiej kawiarni Coffeece, jednym z najlepszych baristów w Polsce.
Łukasz Grzesiczak: Kiedy pracowałeś w Coffee Cargo na Zabłociu, odmówiłeś mojemu znajomemu podania kawy Americano. Był dosyć zmieszany.
Michał Pluta: Wiedziałem, że od tego zaczniesz. Americano to ulubiony temat baristów... Rzeczywiście, w Coffee Cargo, a teraz w kawiarni Coffeece, którą założyliśmy po likwidacji Cargo, nie podajemy kawy Americano. Nie mamy jej w ofercie. Mam nadzieję, że nasi goście to szanują. Jeśli idziesz do sushi baru i zamówisz paluszki rybne, to ich nie dostaniesz. Tylko proszę koniecznie napisz, że nie dyskryminujemy osób, która piją kawę z mlekiem. Mamy dla nich sporo alternatyw.
Wszystkie komentarze
Z maszyną-ekspresem, z wieloma pokrętłami, bojlerem, parą.
A przede wszystkim - atmosferą.
A Rio?