Pod Różą
Restauracja Pod Różą serwuje dania kuchni międzynarodowej. Na przystawkę możemy dostać małże św. Jakuba, mus z koziego sera, czy foie gras z jabłkiem, szafranem i pieprzem tasmańskim. Ceny od 29 do 45 zł.
Na pierwsze danie restauracja proponuje m.in. łosia, romanesco, kalarepę, pumpernikiel i sos gribiche. To wszystko w cenie 35 zł.
Co na danie główne? Za 69 zł restauracja serwuje pierś z kaczki, solony burak, dukkah i jus gras. O 10 zł droższe jest danie składające się z jagnięciny, wędzonego bakłażana, jogurtu i curry anapurna. Najdroższe danie, bo za 85 zł, zawiera turbota, kapustę, algi, ziemniaki i kawior fumet.
Deser? Sery włoskie i francuskie z konfiturą gruszkową i brioche za 39 zł lub tarte tatin z jabłkiem, wanilią i solą morską za 29 zł.
Restauracja Pod Różą znajduje się przy ul. Floriańskiej 14.
Wszystkie komentarze