Tak jakoś jest, że w ciągu roku ukazuje się wiele książek kulinarnych vege albo keto, a przed świętami przypominają o sobie kulinarne gwiazdy, choć i one pamiętają już nie tylko o mięsożercach.
Na przykład Jamie Oliver, autor „5 składników po śródziemnomorsku" (Insignis). W książce znajdziecie ponad 125 przystępnych przepisów na przepyszne dania. W rozdziałach: „Sałatki", „Zupy i kanapki", „Makarony", „Warzywa", „Zapiekanki", „Owoce morza", „Ryby", „Kurczak i kaczka", „Mięso" oraz „Słodkości" znajdziecie pomysły dań na każdy dzień tygodnia i na każdą okazję. Założenie zostało wpisane w tytuł: niewiele (max 5) składników i proste zasady przyrządzenia. I żeby nie było, 65 proc. prezentowanych potraw nie zawiera mięsa bądź jest go w nich niewiele, ale wszystkie gwarantują „wspaniały, wyrazisty, niezapomniany smak".
Wszystkie komentarze