Muzeum Etnograficzne rozpoczyna kolejny cykl weekendowych warsztatów rodzinnych ?Etnokalendarz?. Pierwsze warsztaty będą poświęcone żywności - uczestnicy ustalą drogę, jaką przebyły produkty od producenta na domowy stół, poznają jesienne smaki i dowiedzą się, jak wygląda proces wzrostu roślin, zanim trafią na talerz. Podczas zajęć omówiony będzie również proces produkcji pożywienia w różnych zakątkach świata.

Na zakończenie warsztatów wszyscy uczestnicy będą mogli zasmakować sezonowego jedzenia i kulinarnych eksperymentów. Spotkania "Wokół stołu" odbędą się 17 i 18 października w godz. 13-16 (sobota) i 11-14.30 (niedziela) w Muzeum Etnograficznym w Krakowie (plac Wolnica 1). Bilety w cenie 10 zł (indywidualny) i 20 zł (rodzinny). Więcej informacji na stronie etnomuzeum.eu .

Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie

Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi

Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich.

Aleksandra Sobczak poleca
Podobne artykuły
Więcej
    Komentarze