Piekarnia Binkowscy - ul. Długa 7
- Nasza piekarnia to nieprzerwane 70 lat tradycji. Pieczemy na miejscu i mamy bardzo rodzinną atmosferę. Nasi pracownicy są z nami ponad 40 lat. Jesteśmy dumni z naszego fachu, ale też szczęśliwi, że dostaliśmy możliwość kontynuacji zajęcia, które daje autentyczną satysfakcję. Klienci mogą zawsze do nas przyjść, porozmawiać o chlebie, złożyć specjalne zamówienie - mówi Monika Binkowska, współwłaścicielka piekarni. Ceny pieczywa zaczynają się od 2,5 zł za wekę (500 g), a kończą na 16 zł za chleb w 100 proc. orkiszowy na zakwasie orkiszowym bez dodatku drożdży (800 g). Średnia cena chleba krakowskiego z kminkiem, makiem, czarnuszką czy też wiejskiego (650 g) to 3,5 zł. Bułki - małe grahamki, z makiem, bośniaki, placki szewskie, rogaliki, precle - kosztują 80-90 gr. - Z pieczywa żytniego naszą specjalnością są chleby z dodatkiem mąki orkiszowej, gryczanej, konopnej w cenach od 10 do 12 zł za sztukę (waga minimum 800 g). Ponadto na specjalne zamówienia pieczemy również chleby z innymi dodatkami, jak goja, chia, żurawina, czarnuszka czy oliwki - dodaje Binkowska.
Wszystkie komentarze