Filet z karmazyna, kluski koreańskie, a może dekonstrukcja kremówki lub ptyś z musem z wędzonego pstrąga? W Krakowie trwa kolejna edycja lubianego festiwalu kulinarnego Restaurant Week. Wybierać można spośród menu przeszło 50 restauracji.

Idea festiwalu jest prosta: płacisz 69,99 złotych, wybierasz jedną z restauracji, potem dzień i godzinę oraz jedno z dwóch specjalnych menu degustacyjnych. W ciągu 90-minutowej kolacji spróbujesz trzech popisowych potraw: przystawki, dania głównego oraz deseru, otrzymasz również festiwalowy koktajl.

- Tematem przewodnim festiwalu są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie. To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week - zapowiada Marcin Wawrzeń, dyrektor Festiwalu. W festiwalu udział bierze przeszło 400 knajp na mapie całej Polski. 51 z nich mieści się w Krakowie.

Twoja przeglądarka nie ma włączonej obsługi JavaScript

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.

Paula Skalnicka poleca
Czytaj teraz
Więcej
    Komentarze
    Zaloguj się
    Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem
    Promocja drugiej ligii
    już oceniałe(a)ś
    0
    0