Na przygodę z gotowaniem po krakowsku zapraszają Bonarka City Center i „Wyborcza”. Zaczniemy o godz. 12.30 w Zaułku Puszkarskim, na poziomie minus 1 (przed wejściem na parking podziemny). Aby wziąć udział w zabawie, wystarczy zebrać co najmniej dwuosobową drużynę i po prostu przyjść na start. „Gotowanie” zakończymy o godz. 15.30, potem przyznamy punkty i wręczymy nagrody.
Drużyny wcielą się w rolę firm cateringowych, przygotowujących oryginalne krakowskie dania na zamówienie centrum gry – Restauracji. „Krakowskość” będzie interpretowana bardzo szeroko i nierzadko dosłownie, stąd w menu Restauracji np. „Wanda z wody”.
Wśród potraw będą duże dania główne i mniejsze przystawki. Na początku gry drużyna musi zadeklarować dostarczenie 1 wybranej przystawki i 1 dania głównego, a potem kolejnych potraw. Składniki zdobędzie rozwiązując łamigłówki w Bonarka City Center.
Składniki trzeba dobierać tak, by postały z nich wybrane potrawy. Na koniec gry drużyna otrzyma punkty za ukończone potrawy, ale… straci za niewykorzystane składniki.
Na szczęście resztę składników można będzie użyć w kolejnej edycji „Krakowa od kuchni”. Grę podzieliliśmy bowiem na 4 niedzielne edycje: 23 i 30 lipca oraz 13 i 20 sierpnia. Zasady będą takie same, ale zupełnie inne zadania i potrawy. W każdej edycji do wygrania będą bony zakupowe o wartości 400 (za I miejsce), 200 (II) i 100 zł (III) dla trzech najlepszych zespołów. Dodatkowo firmy biorące udział w grze ufundują wyróżnienia.
Drużyna może wziąć udział w wybranych lub we wszystkich edycjach. Punkty zdobyte w każdą niedzielę sumują się, decydując o miejscu drużyny w końcowym rankingu zabawy. Całą grę rozstrzygniemy podczas ostatniej edycji. Zwycięski zespół otrzyma bony o łącznej wartości 1000 zł do podziału pomiędzy graczy. Nagrodą za II miejsce będą bony o wartości 700 zł i 500 zł za miejsce III.
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze