Więcej
    Komentarze
    A gdzie Gruba Buła ? W Krakowie nie ma lepszej burgerowni, ich mięso kładzie na łopatki wszystko w okolicy.
    @pantestowy Zgadzam się! To chyba jedyny burger jaki jasłem, w którym czuje się każdy składnik, bo sos wszystkiego nie przykrywa, a szczególnie pyszne mięso
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    House of Burger na ul.Szpitalnej 5. Jedyne piwne burgery gdzie mięso robione jest na piwie polskim i belgijskim.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Podgórski Salon Degustacyjny zdecydowanie numer 1 jak dla mnie, do burgera można dobrego singla przytulić..
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    I tak nic nie pobije dobrego BicMaca
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Antler Poutine&Burger - polecam zainwestowac w wywiew, pol godziny spedzone a ubrania przechodza stara kuchnia jak ze stolowki przyzakladowej...
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    MOA? Śmiech na sali... Małe i do tego niezbyt doprawione i dodatków tyle co kot napłakał. Osobiście polecam burger z Angusem w Międzymiastowej.
    @zeicc Małe? Wszystko w domu w porządku? Można powiedzieć dużo o MOA, nie każdemu może odpowiadać buła, ale na pewno nie można powiedzieć że są małe. Mięso doprawione w sam raz, masz czuć smak mięsa a nie przypraw jak to bywa.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @zeicc Małe? Wszystko w domu w porządku? Można powiedzieć dużo o MOA, nie każdemu może odpowiadać buła, ale na pewno nie można powiedzieć że są małe. Mięso doprawione w sam raz, masz czuć smak mięsa a nie przypraw jak to bywa.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @zeicc Dziwne, bo tojedne z większych burgerów w Krk. Dla mnie także jedne z trzech ulubionych.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @krakman81 Hm... 2 opinie tak różne od mojej? To może po prostu trafiłem w "gorszy dzień" czy innego kucharza... Zastanawiające. Akurat mój burger pełen był pieprzu i soli ( mięso ledwo ledwo wyczuwalne ) A co do "małości" to czepiłem się właśnie mięsa, gdyż z pewnością było go mniej niż powinno. Niewiele różniło się to dla mnie od McD. Ale może warto dać MOA 2 szansę ... ?
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    ....gó......w Krakowie maczanka krakowska....
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    trzeba mieć świadomość, że aby burger kosztował 16-17zł to mięso do niego nie może kosztować więcej niż 15-20zł/kg. czyli dostajecie kiepską mielonkę np. z selgrosa czy makro z zapewnieniem managerów/właścicieli o super jakości.
    @74black Chyba jednak nieco pyerdolisz, przy wołowinie za 35PLN.kg wsad do burgera wynosi 7pln mieso 1 pln buła 2pln reszta czyli koszt zamyka się w 10PLN wiec spokojnie może kosztować 17-19PLN
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @misiaszm kolega 74black pewnie je burgery z kilogramowym kotletem, więc się nie denerwuj że miał dwóję z matmy.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @74black jeśli koszt produkcji byłby 10zł to zostaje przy podstawowym burgerze 6-7zł marży, z której trzeba pokryć koszt najmu lokalu (wiele z lokali jest w strefie, która nie należy do najtańszej), kucharz, kelnerki lub barmanki, mediów zapłacić vat, zusy, podatek dochodowy, księgowość, managera, marketingu, opakowań jednorazowych lub osoby zmywającej itp. No i może być tak, że właściciel chciałby na tym jeszcze coś zarobić :) Food cost przy takim produkcie nie powinien przekroczyć 30-35% co daje ci do dyspozycji kwotę od 4,80 do 6zł. Oczywiście rozumiem, że lepiej żyć w przekonaniu, że je się dobrą wołowinę niż mielonkę. I tego się trzymaj. A mnie potraktuj jako szkodnika, który chciał zepsuć twoje dobre samopoczucie.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0