- Kamień elewacyjny i nowe, wysokiej jakości materiały oraz zastosowanie ciepłych kolorów sprawią, że budynek zyska niepowtarzalny, przyjemny wygląd. Dzięki prostym kształtom, zastosowaniu aluminiowej pokrywy z geometrycznym wzorem w kolorze brązu i białej, ryflowanej fasady obiekt będzie przypominał klasyczny, ale nowoczesny budynek w stylu art deco i Bauhaus - mówi MA Andras Fullar z biura Kroh&Partner, które odpowiada za projekt.

Na elewacji pojawią się płyty aluminiowe, szkło i cięto-ciągniona siatka. Odnowiony zostanie też kamień.

Parter nie do poznania

W ramach prac zaplanowano gruntowną zmianę parteru. W odnowionym budynku do dyspozycji klientów będą dwa równoległe pasaże, powstanie też nowy, prostokątny plac wewnętrzny.

Centrum zyska klatkę schodową, prowadzącą do nowego wejścia, zlokalizowanego po wschodniej stronie placu. Do wejścia będzie prowadziła szeroka pochylnia, znajdzie się tam również taras wejściowy, którego część będzie wykorzystywana latem przez lokale gastronomiczne. Powiększy się również powierzchnia witryn sklepowych.

Twoja przeglądarka nie ma włączonej obsługi JavaScript

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.